5 Kesalahan Waktu Mencuci Muka

Ada 5 kesalahan yang kita buat time cuci muka yang syira nak kongsi. Antara kesalahan waktu mencuci muka adalah:
 

1. Cuci muka selalu sangat.

 
Minimum 2 kali, maximum 3 kali sehari. Jangan lebih, sebab nanti kulit kering sangat. Dan, apa yang awak tak tahu adalah… Banyak kali cuci muka akan menyebabkan kulit bertambah jerawat dan panau!

Browse Some Products While Reading..

-31%
$45.00$125.00

1 Bottle of Aura Prestige Serum v2 60ml/Bottle. Gel Type.

-34%
$30.00$95.00

1 Bottles Of Ijamu Power Lawa Gold 35 Biji/ Bottles

-50%
$10.00$35.00

Switch from Face Mask to AIJA NIQAB BLING. To keep the appearance stylish but still follow syariat! Comfortable to style and wear from morning to night. Non sheer but breathable to prevent see through.🌟 AIJA NIQAB BLING by Aija Beauty Halawa 🖤 Colour : Black Only 📏 Panjang +/- :18-19 inch x lebar +/-: 12 [...]

-20%
$15.00 $12.00

50ml/ bottle

-33%
$25.00$70.00

1 colour, 10g

-80%
$15.00 $3.00

250ml/bottle

-36%
$30.90 $19.90

500ml/bottle.

-19%

Best Selling

Haji Umrah

$3.90$45.00

Full Set For Haji Umrah

-22%
$10.90$30.00

750ml Per Bottle

-67%
$29.70 $9.90

Sebotol 400ml

-15%

Best Selling

CleanBest Handwash

$5.90$15.00

Sebotol 500ml Membasmi kuman dan coronavirus!

-5%
$17.90$51.00

200ml / Bottle Atasi Masalah Kulit Dengan Menggunakan Tanah Liat & Bidara Extract.

-43%
$53.00$98.00

1 Box 15gm Triple Advance With Nano Technology Untuk Wanita Yang Inginkan Kesihatan serta Kecantikan.

-25%
$15.90$60.00

Penghapus Gangguan Jin & Sihir!

-54%

Best Selling

Itchy Anywhere

$10.90$78.00

Itchy Anywhere Soap & Itchy Anywhere Cream.  Melegakan kegatalan kulit.

$6.50$13.00

Sertu Badan, Sertu Perkakas & Sertu Pakaian. Menyucikan Daripada Najis Almughallazoh.

-15%
$12.90$33.00

Clay Intimate Wash + Bidara Extract 100ml Pencuci Wanita Herba Yang Mampu Mengatasi Segala Masalah Intim Wanita.

-30%
$45.00$155.00

Slim Gold 40 Caps / Bottle Slimming Made Simple, Safe And Effective.

-21%
BACK IN STOCK!
$35.00$95.00

Ijamu Power Gold 60 Biji/Bottles Membantu Wanita Menjadi Sexy, Sihat dan Terbaik!

2. Ganas sangat waktu mencuci muka.

 
Ni ramai yang dah tahu, tapi masih buat. Nak cantik, kenalah sabar. Jangan gosok muka ganas2. Lembut2, circular motion and 30 seconds je maximum cuci muka.

3. Tak asing tuala badan and tuala muka.

Badan kita walaupun lepas mandi, tetap tak sesuai untuk kita kongsi tuala dengan muka. Takkan lah awak nak sama kan tuala yang dah lap kat kaki, lepas tu nak lap muka betul tak? Melainkan setiap kali awak dah lap muka, lepas tu lap badan dan lepas tu cuci tuala tu. Dan, jangan pakai tuala melebihi 2 hari sebab tuala kita yang lembab tu boleh mengandungi fungus!

Browse Some Products While Reading..

-31%
$45.00$125.00

1 Bottle of Aura Prestige Serum v2 60ml/Bottle. Gel Type.

-34%
$30.00$95.00

1 Bottles Of Ijamu Power Lawa Gold 35 Biji/ Bottles

-50%
$10.00$35.00

Switch from Face Mask to AIJA NIQAB BLING. To keep the appearance stylish but still follow syariat! Comfortable to style and wear from morning to night. Non sheer but breathable to prevent see through.🌟 AIJA NIQAB BLING by Aija Beauty Halawa 🖤 Colour : Black Only 📏 Panjang +/- :18-19 inch x lebar +/-: 12 [...]

-20%
$15.00 $12.00

50ml/ bottle

-33%
$25.00$70.00

1 colour, 10g

-80%
$15.00 $3.00

250ml/bottle

-36%
$30.90 $19.90

500ml/bottle.

-19%

Best Selling

Haji Umrah

$3.90$45.00

Full Set For Haji Umrah

-22%
$10.90$30.00

750ml Per Bottle

-67%
$29.70 $9.90

Sebotol 400ml

-15%

Best Selling

CleanBest Handwash

$5.90$15.00

Sebotol 500ml Membasmi kuman dan coronavirus!

-5%
$17.90$51.00

200ml / Bottle Atasi Masalah Kulit Dengan Menggunakan Tanah Liat & Bidara Extract.

-43%
$53.00$98.00

1 Box 15gm Triple Advance With Nano Technology Untuk Wanita Yang Inginkan Kesihatan serta Kecantikan.

-25%
$15.90$60.00

Penghapus Gangguan Jin & Sihir!

-54%

Best Selling

Itchy Anywhere

$10.90$78.00

Itchy Anywhere Soap & Itchy Anywhere Cream.  Melegakan kegatalan kulit.

$6.50$13.00

Sertu Badan, Sertu Perkakas & Sertu Pakaian. Menyucikan Daripada Najis Almughallazoh.

-15%
$12.90$33.00

Clay Intimate Wash + Bidara Extract 100ml Pencuci Wanita Herba Yang Mampu Mengatasi Segala Masalah Intim Wanita.

-30%
$45.00$155.00

Slim Gold 40 Caps / Bottle Slimming Made Simple, Safe And Effective.

-21%
BACK IN STOCK!
$35.00$95.00

Ijamu Power Gold 60 Biji/Bottles Membantu Wanita Menjadi Sexy, Sihat dan Terbaik!

4. Tak guna makeup remover.

Pakai makeup cantik2, setebal 7 lapisan bumi tapi tak reti nak guna makeup remover. Makeup remover specifically untuk buang makeup sampai ke dalam pori2. Sekarang ni semua benda dah advance, pencuci muka siap dengan makeup remover. Macam Facial Clay Cleanser + Bidara Extract, tanah liat adalah bahan semulajadi untuk bersihkan makeup dan dalam masa yang sama bersihkan pori2 yang tersumbat dengan makeup.

5. Gosok muka dengan tuala.

Jangan gosok muka dengan tuala, sebab tuala terlalu kesat untuk muka. Pernah tengok tutorial skincare Korea atau Jepun? Kita kena dab2 muka, dan ini pun membantu untuk elakkan kulit kehilangan elastik. Kita kena sayang kulit kita, dan kena manjakan kulit kita tau.
Syira paling suka Beauty Facial Clay Cleanser + Bidara Extract, sebab cleanser ni  ada tanah liat, daun bidara, olive oil, garam bukit dan juga air zam-zam. Syira suka lepas cuci muka, kulit rasa lembut dan gebu macam kulit baby. Facial Clay Cleanser + Bidara Extract meresap jauh ke setiap liang roma utk menyingkirkan kotoran yg tersimpan dalam kulit. Tak berbuih dan pH rendah. For sure tak kering atau rasa kulit tegang lepas cuci.

Browse Some Products While Reading..

-31%
$45.00$125.00

1 Bottle of Aura Prestige Serum v2 60ml/Bottle. Gel Type.

-34%
$30.00$95.00

1 Bottles Of Ijamu Power Lawa Gold 35 Biji/ Bottles

-50%
$10.00$35.00

Switch from Face Mask to AIJA NIQAB BLING. To keep the appearance stylish but still follow syariat! Comfortable to style and wear from morning to night. Non sheer but breathable to prevent see through.🌟 AIJA NIQAB BLING by Aija Beauty Halawa 🖤 Colour : Black Only 📏 Panjang +/- :18-19 inch x lebar +/-: 12 [...]

-20%
$15.00 $12.00

50ml/ bottle

-33%
$25.00$70.00

1 colour, 10g

-80%
$15.00 $3.00

250ml/bottle

-36%
$30.90 $19.90

500ml/bottle.

-19%

Best Selling

Haji Umrah

$3.90$45.00

Full Set For Haji Umrah

-22%
$10.90$30.00

750ml Per Bottle

-67%
$29.70 $9.90

Sebotol 400ml

-15%

Best Selling

CleanBest Handwash

$5.90$15.00

Sebotol 500ml Membasmi kuman dan coronavirus!

-5%
$17.90$51.00

200ml / Bottle Atasi Masalah Kulit Dengan Menggunakan Tanah Liat & Bidara Extract.

-43%
$53.00$98.00

1 Box 15gm Triple Advance With Nano Technology Untuk Wanita Yang Inginkan Kesihatan serta Kecantikan.

-25%
$15.90$60.00

Penghapus Gangguan Jin & Sihir!

-54%

Best Selling

Itchy Anywhere

$10.90$78.00

Itchy Anywhere Soap & Itchy Anywhere Cream.  Melegakan kegatalan kulit.

$6.50$13.00

Sertu Badan, Sertu Perkakas & Sertu Pakaian. Menyucikan Daripada Najis Almughallazoh.

-15%
$12.90$33.00

Clay Intimate Wash + Bidara Extract 100ml Pencuci Wanita Herba Yang Mampu Mengatasi Segala Masalah Intim Wanita.

-30%
$45.00$155.00

Slim Gold 40 Caps / Bottle Slimming Made Simple, Safe And Effective.

-21%
BACK IN STOCK!
$35.00$95.00

Ijamu Power Gold 60 Biji/Bottles Membantu Wanita Menjadi Sexy, Sihat dan Terbaik!

Lepas dah cuci muka, syira pakai Aura Prestige Serum V2, kulit makin moist dan glowing diamond gitu. Memang flawless and glass skin. Jangan lupa iJamu Power Lawa Gold, membantu kurangkan berat badan dan juga tingkatkan kesihatan wanita. Orang kata kulit pinkish pinkish ni bermula dari dalaman dan kulit yang sihat. Natural beauty sangat.

Share pada kawan2, semoga kita semua cantik sama2 dengan Facial Clay Cleanser + Bidara Extract, Aura Prestige Serum V2 & iJamu Power Lawa Gold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *