Ais Boleh Mengurangkan Bulu Di Muka!

Syira memang daripada dulu suka sangat guna ice kat muka. Dulu muka syira senang kena rashes bila cuaca panas. Muka syira jadi merah-semerahnya dan kulit jadi tebal. Antara kelebihan kalau kita guna ice kat muka adalah:

Kecilkan Pori Muka

Caranya senang je. Ambil kain, letak 2 3 ketul ice, wrap ice tu. Tekap2 kat muka sampai ice cair, kalau nak ulang lagi sekali sampai puas hati pun boleh. Kalau buat ni sebelum pakai makeup, makeup akan jadi wow and glowing sebab pori kita dah kecil. Dan yang paling penting syira nak ingatkan, sebelum nak buat ni kena bersihkan pori dengan scrub atau cuci muka bersih2 sebab taknak pori tersumbat. Apply ice ni 3-4 kali seminggu.

Kecutkan Jerawat

Ice boleh kurangkan kemerahan dan bengkak. Apply ice kat jerawat setiap pagi. Ice pun boleh kurangkan minyak yang berlebihan kat muka jugak. Jadi, bangun pagi, cuci muka and apply ice kat muka.

Browse Some Products While Reading..

-31%
$45.00$125.00

1 Bottle of Aura Prestige Serum v2 60ml/Bottle. Gel Type.

-34%
$30.00$95.00

1 Bottles Of Ijamu Power Lawa Gold 35 Biji/ Bottles

-50%
$10.00$35.00

Switch from Face Mask to AIJA NIQAB BLING. To keep the appearance stylish but still follow syariat! Comfortable to style and wear from morning to night. Non sheer but breathable to prevent see through.🌟 AIJA NIQAB BLING by Aija Beauty Halawa 🖤 Colour : Black Only 📏 Panjang +/- :18-19 inch x lebar +/-: 12 [...]

-20%
$15.00 $12.00

50ml/ bottle

-33%
$25.00$70.00

1 colour, 10g

-80%
$15.00 $3.00

250ml/bottle

-36%
$30.90 $19.90

500ml/bottle.

-19%

Best Selling

Haji Umrah

$3.90$45.00

Full Set For Haji Umrah

-22%
$10.90$30.00

750ml Per Bottle

-67%
$29.70 $9.90

Sebotol 400ml

-15%

Best Selling

CleanBest Handwash

$5.90$15.00

Sebotol 500ml Membasmi kuman dan coronavirus!

-5%
$17.90$51.00

200ml / Bottle Atasi Masalah Kulit Dengan Menggunakan Tanah Liat & Bidara Extract.

-43%
$53.00$98.00

1 Box 15gm Triple Advance With Nano Technology Untuk Wanita Yang Inginkan Kesihatan serta Kecantikan.

-25%
$15.90$60.00

Penghapus Gangguan Jin & Sihir!

-54%

Best Selling

Itchy Anywhere

$10.90$78.00

Itchy Anywhere Soap & Itchy Anywhere Cream.  Melegakan kegatalan kulit.

$6.50$13.00

Sertu Badan, Sertu Perkakas & Sertu Pakaian. Menyucikan Daripada Najis Almughallazoh.

-15%
$12.90$33.00

Clay Intimate Wash + Bidara Extract 100ml Pencuci Wanita Herba Yang Mampu Mengatasi Segala Masalah Intim Wanita.

-30%
$45.00$155.00

Slim Gold 40 Caps / Bottle Slimming Made Simple, Safe And Effective.

-21%
BACK IN STOCK!
$35.00$95.00

Ijamu Power Gold 60 Biji/Bottles Membantu Wanita Menjadi Sexy, Sihat dan Terbaik!

Buang Bulu Halus Di Muka

Ice ni macam2 kegunaan selain daripada sejukkan air. Yang ni, antara yang paling jarang orang dengar. Disebabkan ice ni kecilkan pori, ice juga membantu untuk menghaluskan bulu di muka. Akar2 bulu tu akan kecut dan akan jatuh sendiri. Kita selalu memang tak perasan pun kalau bulu tu jatuh, sebab bulu tu sangat halus. Kita cuma nampak bulu kat muka tu bila kita ngadap muka kita dan focus kat bahagian tepi pipi dan atas mulut. Sapukan je ice kat tempat bulu2 tu setiap malam sebelum tidur. Settle!

Kurangkan Eyebag

Siapa yang jenis tidur cepat pun ada eyebag, tidur lambat lagi dah berbakul eyebag? Cara paling cepat memang sangat practical. Tekap ice kat bawah mata, sampai ice tu cair. Buat sebelum nak pergi kerja atau selepas bangun pagi. Kalau nak cepat lagi, letak spoon kat dalam freezer. Bangun pagi terus tekap spoon kat mata, instant results tau!

Browse Some Products While Reading..

-31%
$45.00$125.00

1 Bottle of Aura Prestige Serum v2 60ml/Bottle. Gel Type.

-34%
$30.00$95.00

1 Bottles Of Ijamu Power Lawa Gold 35 Biji/ Bottles

-50%
$10.00$35.00

Switch from Face Mask to AIJA NIQAB BLING. To keep the appearance stylish but still follow syariat! Comfortable to style and wear from morning to night. Non sheer but breathable to prevent see through.🌟 AIJA NIQAB BLING by Aija Beauty Halawa 🖤 Colour : Black Only 📏 Panjang +/- :18-19 inch x lebar +/-: 12 [...]

-20%
$15.00 $12.00

50ml/ bottle

-33%
$25.00$70.00

1 colour, 10g

-80%
$15.00 $3.00

250ml/bottle

-36%
$30.90 $19.90

500ml/bottle.

-19%

Best Selling

Haji Umrah

$3.90$45.00

Full Set For Haji Umrah

-22%
$10.90$30.00

750ml Per Bottle

-67%
$29.70 $9.90

Sebotol 400ml

-15%

Best Selling

CleanBest Handwash

$5.90$15.00

Sebotol 500ml Membasmi kuman dan coronavirus!

-5%
$17.90$51.00

200ml / Bottle Atasi Masalah Kulit Dengan Menggunakan Tanah Liat & Bidara Extract.

-43%
$53.00$98.00

1 Box 15gm Triple Advance With Nano Technology Untuk Wanita Yang Inginkan Kesihatan serta Kecantikan.

-25%
$15.90$60.00

Penghapus Gangguan Jin & Sihir!

-54%

Best Selling

Itchy Anywhere

$10.90$78.00

Itchy Anywhere Soap & Itchy Anywhere Cream.  Melegakan kegatalan kulit.

$6.50$13.00

Sertu Badan, Sertu Perkakas & Sertu Pakaian. Menyucikan Daripada Najis Almughallazoh.

-15%
$12.90$33.00

Clay Intimate Wash + Bidara Extract 100ml Pencuci Wanita Herba Yang Mampu Mengatasi Segala Masalah Intim Wanita.

-30%
$45.00$155.00

Slim Gold 40 Caps / Bottle Slimming Made Simple, Safe And Effective.

-21%
BACK IN STOCK!
$35.00$95.00

Ijamu Power Gold 60 Biji/Bottles Membantu Wanita Menjadi Sexy, Sihat dan Terbaik!

Sampai kat sini je syira nak share tentang manfaat ice untuk muka. Insyaallah ada masa lain, syira kongsi lagi macam2 kat blog ni. Ada cerita hantu, tips kecantikan dan kesihatan, dan macam2 lagi. Share kat kawan2 dan social media ya. Thank you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *