Author Archives: Beauty Halawa

Hukum Wanita Melamar Lelaki

Kemusykilan Rakyat Wanita Melamar Lelaki Soalan Assalammua’laikum, Ustaz. Nak tumpang tanya. So it is not permissible in Islam for a woman to ask for a man’s hand in marriage (melamar) ? Jawaban Wa’alaikum salam wr wb, Tiada masalah dalam Islam apabila seorang wanita Bertanya kepada lelaki sama ada dia mahu mengambilnya sebagai isteri atau menawarkan […]

Makanan Untuk Cover Rasa Lapar Waktu Malam

Nak kurus, nak kurus, nak kurus! Tapi lapar nya! Boleh ke nak makan waktu malam? Makanan kalau tak process cepat, nanti gain weight pulak. Susahnya nak kurus! Syira nak share 4 makanan untuk awak-awak yang nak kurus dan takut gemuk sebab makan waktu malam. Susu Low Fat. Kenapa susu low fat? Bukan ke minum susu […]

Try This Out To Increase Your Stamina

It’s no wonder people are looking to boost their endurance and stamina. With the newfound rise of obstacle course races endurance and stamina are in demand like never before. Stamina is the strength and energy that allow you to sustain physical or mental effort for long periods of time. Increasing your stamina helps you endure […]

Skin Detox. Is that possible?

The skin is the body’s largest organ, and it’s constantly in contact with the elements. Pollutants and dirt from the environment can clog your pores, and toxins from your diet can cause your complexion to suffer. Starting a daily or seasonal detoxification routine can brighten skin and reduce acne and redness. Here’s something you can […]

Hapuskan Sihir Yang Menyebabkan Perniagaan Awak Jatuh!

Kedai Selalu Orang Tak Nampak? Business tiba-tiba drop? Dah buat macam-macam tapi orang tetap tak nampak business awak? Macam-macam masalah pekerja? Ada yang akan kaitkan dengan Gangguan Jin, ada pula yang akan kaitkan dengan Masalah Rezeki Stuck atau Tak Berkat. Bagaimana nak atasi masalah ini? Tak kira masalah Gangguan jin atau masalah rezeki, boleh amalkan […]

4 Types Of Teas To Help You Ease PMS!

There are a lot of tips that you can find online. This is by far the best and most affordable to ease PMS! I know that most of us ladies experience PMS very badly, and this won’t surprise us much that 3 out of 4 ladies experience PMS at least once in the lifetime. Lucky […]

Asrama Angker! #StoryTime

Aku ialah bekas pelajar di salah satu sekolah kemahiran yang terletak di Teluk Intan , Perak . Aku pada asalnya merupakan seorang pelajar sekolah kluster yang terletak di Kuala Lumpur bermula dari tahun 2005 sehingga 2013 . Maka , pada awal tahun 2013 aku telah menerima tawaran untuk melanjutkan pelajaran ku ke salah satu sekolah […]

Ais Boleh Mengurangkan Bulu Di Muka!

Syira memang daripada dulu suka sangat guna ice kat muka. Dulu muka syira senang kena rashes bila cuaca panas. Muka syira jadi merah-semerahnya dan kulit jadi tebal. Antara kelebihan kalau kita guna ice kat muka adalah: Kecilkan Pori Muka Caranya senang je. Ambil kain, letak 2 3 ketul ice, wrap ice tu. Tekap2 kat muka […]