Author Archives: Beauty Halawa

Tips Kecantikan 2: Hentikan Jeragat Makin Membesar!

Siapa Kat Sini Ada Masalah Jeragat Dan Taknak Jeragat Tu Merebak?   Dulu kulit cantik, peloles tahap bidadari kayangan.. Sekarang?   Kulit dah mula berbintik-bintik, dah tak cerah sekata! Apa nak buat? Macam mana nak atasi? Kita selalu tengok and dengar, kalau nak hilangkan jeragat, kena guna Laser Treatment kan. Harga ribu riban pula tu, […]

Masih Ada Mask Acne? Ini Caranya Nak Atasi Mask Acne!

Kita nak pergi kedai bawah block ataupun nak pergi Pasar, tempat-tempat yang kita biasa pergi sekarang dah tak sama lagi macam dulu. Social distancing, face mask dan tak boleh lagi nak open house besar-besaran dengan saudara mara. Tapi tak best nya bila kita kena pakai Face Mask sepanjang masa, naik berwap kadang-kadang sebab lama sangat […]

8 Ways Your Skin Shows Your Stress and How to Clear It

We’ve all heard, at one point or another, that beauty starts from within. And for good reason: Your skin is your body’s largest organ. External issues can be a telltale sign of the wars waged within. While this correlation between stress and skin can be traced back to ancient times, formal studies revealing the deeper connection only […]

Kisah Pertama Ku

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Terima kasih kepada admin sekiranya cerita ini disiarkan. Kisah pertama aku kali ini mungkin tak berapa seram bagi pembaca, sebab cerita ini dalam penulisan. Namun bagi aku cukup untuk merasa seram bila seseorang yang menceritakan di waktu malam yang mana keadaan pun sunyi sepi. Sedikit info mengenai aku….Aku Panggua (Nama samaran) […]

Gatal Di Punggung? Punca dan Cara Merawat Sendiri

Pruritus ani adalah istilah perubatan untuk gatal-gatal dubur atau bahagian bawah gatal. Ia ditakrifkan sebagai gatal hebat di sekitar dubur. Anus adalah pembukaan pada akhir usus atau sistem pencernaan, yang membolehkan kita mengeluarkan sisa pepejal dari badan. Pruritus ani merujuk kepada gatal-gatal di sekitar dubur. Terdapat beberapa sebab mengapa gatal-gatal dubur berlaku dan cara merawatnya dengan bahan […]

Hukum Wanita Melamar Lelaki

Kemusykilan Rakyat Wanita Melamar Lelaki Soalan Assalammua’laikum, Ustaz. Nak tumpang tanya. So it is not permissible in Islam for a woman to ask for a man’s hand in marriage (melamar) ? Jawaban Wa’alaikum salam wr wb, Tiada masalah dalam Islam apabila seorang wanita Bertanya kepada lelaki sama ada dia mahu mengambilnya sebagai isteri atau menawarkan […]

Makanan Untuk Cover Rasa Lapar Waktu Malam

Nak kurus, nak kurus, nak kurus! Tapi lapar nya! Boleh ke nak makan waktu malam? Makanan kalau tak process cepat, nanti gain weight pulak. Susahnya nak kurus! Syira nak share 4 makanan untuk awak-awak yang nak kurus dan takut gemuk sebab makan waktu malam. Susu Low Fat. Kenapa susu low fat? Bukan ke minum susu […]

Try This Out To Increase Your Stamina

It’s no wonder people are looking to boost their endurance and stamina. With the newfound rise of obstacle course races endurance and stamina are in demand like never before. Stamina is the strength and energy that allow you to sustain physical or mental effort for long periods of time. Increasing your stamina helps you endure […]