Jenis Sihir Yang Biasa Kita Dengar

Adakah sihir ini kepercayaan karut yang direka oleh nenek moyang kita yang terdahulu, ataupun ianya benar-benar berlaku?

Biar saya jelaskan maksud sihir secara kasar adalah meminta pertolongan daripada Jin untuk melakukan sesuatu yang buruk pada orang lain. Sihir biasa nya berlaku kerana hasad dengki antara satu sama lain. Tak boleh tengok orang senang, cemburu dengan kejayaan orang lain dan sebagainya.

Ada banyak jenis-jenis sihir yang selalu digunakan, antaranya ialah;

Browse Some Products While Reading..

-31%
$45.00$125.00

1 Bottle of Aura Prestige Serum v2 60ml/Bottle. Gel Type.

-34%
$30.00$95.00

1 Bottles Of Ijamu Power Lawa Gold 35 Biji/ Bottles

-50%
$10.00$35.00

5 Days To Be Ready After Payment.

-20%
$15.00 $12.00

50ml/ bottle

-33%
$25.00$70.00

1 colour, 10g

-38%
$40.00 $25.00

30 Pastilles

-58%
WHOLESALE
$85.00 $35.90

PACKAGING MAY DIFFER TO STOCK AVAILABILITY! 1000ml/bottle

-80%
$15.00 $3.00

250ml/bottle

-6%

CleanBest

Fiqh Solat Pad

$15.90$30.00

Pelapik Lutut Untuk Atasi Masalah Lutut Ngilu Ketika Sujud

-36%
$30.90 $19.90

500ml/bottle.

-19%

Best Selling

Haji Umrah

$3.90$45.00

Full Set For Haji Umrah

-58%
FIGHT VIRUS!
$10.00$250.00

60ml/bottle FIGHT WUHAN AND CORONAVIRUS WITH CLEANBEST HAND & BODY SANITIZER

-22%
$10.90$30.00

750ml Per Bottle

-57%
$20.90 $8.90

1 Litre per bottle

-62%
$20.90 $7.90

1 Litre per bottle

-18%
$4.90$12.00

500ml Each Stain Remover, Table Cleaner, Dishwash & Glass Cleaner

-67%
$29.70 $9.90

Sebotol 400ml

-15%

Best Selling

CleanBest Handwash

$5.90$15.00

Sebotol 500ml Membasmi kuman dan coronavirus!

-5%
$17.90$51.00

200ml / Bottle Atasi Masalah Kulit Dengan Menggunakan Tanah Liat & Bidara Extract.

-43%
$53.00$98.00

1 Box 15gm Triple Advance With Nano Technology Untuk Wanita Yang Inginkan Kesihatan serta Kecantikan.

CleanBest

Fiqh Solat Seat

$59.90

Mengatasi Sakit Lutut Ketika Sujud

-25%
$15.90$60.00

Penghapus Gangguan Jin & Sihir!

-54%

Best Selling

Itchy Anywhere

$10.90$78.00

Itchy Anywhere Soap & Itchy Anywhere Cream.  Melegakan kegatalan kulit.

$6.50$13.00

Sertu Badan, Sertu Perkakas & Sertu Pakaian. Menyucikan Daripada Najis Almughallazoh.

-15%
$12.90$33.00

Clay Intimate Wash + Bidara Extract 100ml Pencuci Wanita Herba Yang Mampu Mengatasi Segala Masalah Intim Wanita.

-30%
$45.00$155.00

Slim Gold 40 Caps / Bottle Slimming Made Simple, Safe And Effective.

-21%
BACK IN STOCK!
$35.00$95.00

Ijamu Power Gold 60 Biji/Bottles Membantu Wanita Menjadi Sexy, Sihat dan Terbaik!

  • Sihir Pemisah

Sihir Pemisah adalah yang paling famous yang selalu digunakan untuk memisahkan Suami Isteri, Keluarga, dan sebagainya. Ada yang tambah Sihir Pemisah & Sihir Pembenci untuk kuatkan lagi rasa tak suka, benci terhadap mangsa sihir.

Telah disebutkan dalam Surah Al-Baqarah ayat 102 yang menjelaskan tentang Sihir Pemisah,

Mereka (membelakangkan Kitab Allah) dan mengikut ajaran-ajaran sihir yang dibacakan oleh puak-puak Syaitan dalam masa pemerintahan Nabi Sulaiman, padahal Nabi Sulaiman tidak mengamalkan sihir yang menyebabkan kekufuran itu, akan tetapi puak-puak Syaitan itulah yang kafir (dengan amalan sihirnya); kerana merekalah yang mengajarkan manusia ilmu sihir dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat: Harut dan Marut, di negeri Babil (Babylon), sedang mereka berdua tidak mengajar seseorang pun melainkan setelah mereka menasihatinya dengan berkata: “Sesungguhnya kami ini hanyalah cubaan (untuk menguji imanmu), oleh itu janganlah engkau menjadi kafir (dengan mempelajarinya)”. Dalam pada itu ada juga orang-orang mempelajari dari mereka berdua: ilmu sihir yang boleh menceraikan antara seorang suami dengan isterinya, padahal mereka tidak akan dapat sama sekali memberi mudarat (atau membahayakan) dengan sihir itu seseorang pun melainkan dengan izin Allah. Dan sebenarnya mereka mempelajari perkara yang hanya membahayakan mereka dan tidak memberi manfaat kepada mereka. Dan demi sesungguhnya mereka (kaum Yahudi itu) telahpun mengetahui bahawa sesiapa yang memilih ilmu sihir itu tidaklah lagi mendapat bahagian yang baik di akhirat. Demi sesungguhnya amat buruknya apa yang mereka pilih untuk diri mereka, kalaulah mereka mengetahui.

Sesetengah pihak memberitahu bahawa Sihir Pemisah ini dilakukan dengan menggunakan barang peribadi milik si Mangsa seperti Rambut, Baju Dalam, Gambar & sebagainya.

Antara tanda-tanda orang yang terkena sihir pemisah ialah:

  1. Perubahan tiba-tiba dari sayang jadi benci.
  2. Berlaku keraguan antara satu sama lain.
  3. Enggan meminta maaf.
  4. Cepat marah walaupun perkara yang kecil.
  5. Apabila pandang mukanya, kelihatan sangat hodoh sedangkan orang lain lihat biasa je.
  6. Benci dan tak suka bila mangsa ada di rumah.

Browse Some Products While Reading..

-31%
$45.00$125.00

1 Bottle of Aura Prestige Serum v2 60ml/Bottle. Gel Type.

-34%
$30.00$95.00

1 Bottles Of Ijamu Power Lawa Gold 35 Biji/ Bottles

-50%
$10.00$35.00

5 Days To Be Ready After Payment.

-20%
$15.00 $12.00

50ml/ bottle

-33%
$25.00$70.00

1 colour, 10g

-38%
$40.00 $25.00

30 Pastilles

-58%
WHOLESALE
$85.00 $35.90

PACKAGING MAY DIFFER TO STOCK AVAILABILITY! 1000ml/bottle

-80%
$15.00 $3.00

250ml/bottle

-6%

CleanBest

Fiqh Solat Pad

$15.90$30.00

Pelapik Lutut Untuk Atasi Masalah Lutut Ngilu Ketika Sujud

-36%
$30.90 $19.90

500ml/bottle.

-19%

Best Selling

Haji Umrah

$3.90$45.00

Full Set For Haji Umrah

-58%
FIGHT VIRUS!
$10.00$250.00

60ml/bottle FIGHT WUHAN AND CORONAVIRUS WITH CLEANBEST HAND & BODY SANITIZER

-22%
$10.90$30.00

750ml Per Bottle

-57%
$20.90 $8.90

1 Litre per bottle

-62%
$20.90 $7.90

1 Litre per bottle

-18%
$4.90$12.00

500ml Each Stain Remover, Table Cleaner, Dishwash & Glass Cleaner

-67%
$29.70 $9.90

Sebotol 400ml

-15%

Best Selling

CleanBest Handwash

$5.90$15.00

Sebotol 500ml Membasmi kuman dan coronavirus!

-5%
$17.90$51.00

200ml / Bottle Atasi Masalah Kulit Dengan Menggunakan Tanah Liat & Bidara Extract.

-43%
$53.00$98.00

1 Box 15gm Triple Advance With Nano Technology Untuk Wanita Yang Inginkan Kesihatan serta Kecantikan.

CleanBest

Fiqh Solat Seat

$59.90

Mengatasi Sakit Lutut Ketika Sujud

-25%
$15.90$60.00

Penghapus Gangguan Jin & Sihir!

-54%

Best Selling

Itchy Anywhere

$10.90$78.00

Itchy Anywhere Soap & Itchy Anywhere Cream.  Melegakan kegatalan kulit.

$6.50$13.00

Sertu Badan, Sertu Perkakas & Sertu Pakaian. Menyucikan Daripada Najis Almughallazoh.

-15%
$12.90$33.00

Clay Intimate Wash + Bidara Extract 100ml Pencuci Wanita Herba Yang Mampu Mengatasi Segala Masalah Intim Wanita.

-30%
$45.00$155.00

Slim Gold 40 Caps / Bottle Slimming Made Simple, Safe And Effective.

-21%
BACK IN STOCK!
$35.00$95.00

Ijamu Power Gold 60 Biji/Bottles Membantu Wanita Menjadi Sexy, Sihat dan Terbaik!

  • Sihir Pukau

Ya, pukau juga adalah termasuk dalam kategori sihir. Bukan magic ataupun silap mata tu, tapi pukau mangsa untuk lakukan sesuatu yang bukan dibawah kawalan si mangsa.

Pukau boleh berlaku melalui hembusan asap rokok, tenungan mata, perbualan, minuman dan untuk pengetahuan korang, pukau jugak boleh berlaku melalui telefon bimbit (percakapan dan sms). Pelik bukan, hanya melalui benda simple yang selalu kita lihat atau alami pun boleh jadi taktik pukau mangsa.

Pernah terbaca di suratkhabar atau di laman sosial bahawa mangsa ditepuk, selepas itu senang-senang sahaja si mangsa berikan RM50,000 pada si pemukau. Tindakan si mangsa yang tidak dapat berfikir secara waras ini yang menyebabkan pemukau mengambil kesempatan terhadap mangsa.

Ada juga yang menggunakan taktik pukau untuk
– Merompak
– Memuaskan nafsu
– Memperdayakan orang lain
– Dan banyak lagi!

Browse Some Products While Reading..

-31%
$45.00$125.00

1 Bottle of Aura Prestige Serum v2 60ml/Bottle. Gel Type.

-34%
$30.00$95.00

1 Bottles Of Ijamu Power Lawa Gold 35 Biji/ Bottles

-50%
$10.00$35.00

5 Days To Be Ready After Payment.

-20%
$15.00 $12.00

50ml/ bottle

-33%
$25.00$70.00

1 colour, 10g

-38%
$40.00 $25.00

30 Pastilles

-58%
WHOLESALE
$85.00 $35.90

PACKAGING MAY DIFFER TO STOCK AVAILABILITY! 1000ml/bottle

-80%
$15.00 $3.00

250ml/bottle

-6%

CleanBest

Fiqh Solat Pad

$15.90$30.00

Pelapik Lutut Untuk Atasi Masalah Lutut Ngilu Ketika Sujud

-36%
$30.90 $19.90

500ml/bottle.

-19%

Best Selling

Haji Umrah

$3.90$45.00

Full Set For Haji Umrah

-58%
FIGHT VIRUS!
$10.00$250.00

60ml/bottle FIGHT WUHAN AND CORONAVIRUS WITH CLEANBEST HAND & BODY SANITIZER

-22%
$10.90$30.00

750ml Per Bottle

-57%
$20.90 $8.90

1 Litre per bottle

-62%
$20.90 $7.90

1 Litre per bottle

-18%
$4.90$12.00

500ml Each Stain Remover, Table Cleaner, Dishwash & Glass Cleaner

-67%
$29.70 $9.90

Sebotol 400ml

-15%

Best Selling

CleanBest Handwash

$5.90$15.00

Sebotol 500ml Membasmi kuman dan coronavirus!

-5%
$17.90$51.00

200ml / Bottle Atasi Masalah Kulit Dengan Menggunakan Tanah Liat & Bidara Extract.

-43%
$53.00$98.00

1 Box 15gm Triple Advance With Nano Technology Untuk Wanita Yang Inginkan Kesihatan serta Kecantikan.

CleanBest

Fiqh Solat Seat

$59.90

Mengatasi Sakit Lutut Ketika Sujud

-25%
$15.90$60.00

Penghapus Gangguan Jin & Sihir!

-54%

Best Selling

Itchy Anywhere

$10.90$78.00

Itchy Anywhere Soap & Itchy Anywhere Cream.  Melegakan kegatalan kulit.

$6.50$13.00

Sertu Badan, Sertu Perkakas & Sertu Pakaian. Menyucikan Daripada Najis Almughallazoh.

-15%
$12.90$33.00

Clay Intimate Wash + Bidara Extract 100ml Pencuci Wanita Herba Yang Mampu Mengatasi Segala Masalah Intim Wanita.

-30%
$45.00$155.00

Slim Gold 40 Caps / Bottle Slimming Made Simple, Safe And Effective.

-21%
BACK IN STOCK!
$35.00$95.00

Ijamu Power Gold 60 Biji/Bottles Membantu Wanita Menjadi Sexy, Sihat dan Terbaik!

  • Sihir Penunduk

Sihir Penunduk ini lain daripada sihir pukau. Sihir Penunduk digunakan untuk pasangan atau mangsa tunduk 100% dan dengar perintah Penyihir. Penyihir akan buat si mangsa jatuh cinta pada dia, buat kerja jijik ataupun suruh melakukan sesuatu tanpa perlu dipaksa pun. Sihir Penunduk ini boleh dilakukan dengan ludah, makanan, air ataupun barang yang selalu dipegang oleh mangsa.

Sampai sini sahaja saya kongsikan jenis-jenis sihir yang biasa dialami oleh masyarakat kita, jumpa lagi di article akan datang, saya akan kongsikan cara untuk elak disihir! Insyaallah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *