Macam-Macam Yang Berlaku Bila Ada Fibroid.

Tanya la sesapa pun. Semua pakar dan kajian demi kajian mengatakan punca sebenar  masih belum diketahui asal usulnya. Fibroid memang satu masalah ketumbuhan yang tak asing lagi bagi wanita. Ada yang cakap tak merbahaya , tetapi kurang dari 1% fibroid boleh bertukar menjadi merbahaya yang dinamakan sebagai LEIOMYOSARCOMA.

Untuk pengetahuan anda, hormon estrogen adalah penyebab fibroid membesar, makin tinggi hormon estrogen makin senang untuk kita terkena fibroid.  Sekiranya awak dah berusia 40 tahun keatas , hormon estrogen semakin berkurangan dan mungkin juga fibroid akan mula mengecut.

Tetapi ada kes yang berlaku, wanita yang telah menopause tetapi fibroid makin hari makin membesar. Maka ini adalah satu tanda yang merbahaya. Macam mana nak tahu jika kita alami fibroid, pada kita mungkin symptom ni biasa-biasa je padahal ini adalah tanda hadirnya fibroid.

Atasi Fibroid dengan iJamu Power Gold

-21%
BACK IN STOCK!
$35.00$95.00

Ijamu Power Gold 60 Biji/Bottles Membantu Wanita Menjadi Sexy, Sihat dan Terbaik!

7 TANDA-TANDA FIBROID

1. Pendarahan period yang luar biasa banyaknya

Terdapat wanita yang terpaksa ditambah darah kerana berlaku pendarahan yang tidak terkawal sehingga mereka menjadi pucat dan tidak bermaya akibat kekurangan darah. Tapi lain pula kes nya ni, period keluar dengan banyak dan kadang kala berhenti 2 3 bulan. Ada pula yang period lebih 15 hari, bulan depan nya period 5 hari.

2. Senggugut teruk

Masalah senggugut teruk yang melampau-lampau sehingga tidak dapat pergi kerja atau pergi kolej atau pergi sekolah. Sakit sehingga guling-guling dirumah dan perlukan MC. Senggugut yang teruk sangat sampai pengsan, tak boleh gerak ini adalah sangat bahaya. Perlu segera ke doctor untuk check kalau ada apa-apa dengan rahim.

3. Perut terasa buncit.

Mungkin disangka lemak terkumpul tapi sebenarnya bengkak dari rahim atau ovari. Bila cakap camni, semua orang buncit dah cuak pegang-pegang perut sendiri. Perut buncit saja bukan disebabkan fibroid ya. Tinja penuh dalam usus pun boleh sebabkan perut buncit bukan sekadar lemak tepu. Boleh check juga kalau perut tu keras semacam, terus ke doctor ya!

Atasi Fibroid dengan iJamu Power Gold

-21%
BACK IN STOCK!
$35.00$95.00

Ijamu Power Gold 60 Biji/Bottles Membantu Wanita Menjadi Sexy, Sihat dan Terbaik!

4. Kerap Terkencing-kencing

Baru kencing tadi rasa nak kencing lagi. Sebab fibroid besar boleh menekan pada pundi kenci menyebabkan rasanya nak kencing. Beriya berlari pergi toilet, tapi sikit je kencing yg keluar, kadang-kadang tak ade langsung.

5. Sakit bahagian bawah perut 

Kadang-kadang  tak period pun sakit jugak. Disebabkan berlaku perubahan degenerative pada fibroid yang menyebabkan sakit. Fibroid juga menekan organ dalaman yang boleh menyebabkan sakit-sakit di bahagian/kawasan perut.

6. Susah nak mengandung.

Kalau mengandung pula tak lekat lama. Fibroid pada dinding rahim boleh menjejaskan penempelan janin dan berakhir dgn keguguran. Haa bukan fibroid je tau boleh sebabkan keguguran, banyak juga sebab-sebab lain. Fibroid akan menekan janin dan menyekat tumbesaran janin yang menjadi punca keguguran.

7. Menggangu pemusingan bayi dalam rahim

Untuk mereka yang hamil, fibroid pada bahagian bawah rahim boleh menganggu pemusingan bayi dalam rahim .Tiba-tiba baby berada dalam keadaan songsang ke melintang ke sebab fibroid besar menghalang bayi berpusing supaya kepalanya di bawah. Selalu nya bila rajin buat checkup, doctor dapat kesan tumbuhan fibroid dengan cepat.

Atasi Fibroid dengan iJamu Power Gold

-21%
BACK IN STOCK!
$35.00$95.00

Ijamu Power Gold 60 Biji/Bottles Membantu Wanita Menjadi Sexy, Sihat dan Terbaik!

iJamu Power Gold dapat seimbangkan hormon estrogen dalam badan seterusnya membantu mengelakkan ketumbuhan fibroid. iJamu Power Gold juga dapat bantu melancarkan haid, atasi masalah keputihan, sesuai untuk atasi masalah peranakan turun dan macam-macam lagi khasiat yang bagus untuk wanita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *