Manfaat Daun Bidara Untuk Merawat

15 Manfaat Daun Bidara untuk Merawat

1. Daun Bidara mengandungi sebatian “Anti-Bacteria” dan sangat berkesan untuk merawat penyakit yang disebabkan oleh Bakteria atau Virus, seperti Selesema, Influenza, H1N1, Selesema Burung dan juga HIV / AIDS.

2. Daun Bidara mengandungi sebatian“Anti-Oxygen”yang sangat tinggi, ini adalah kandungan yang sangat berkesan untuk mengekalkan kesihatan badan kita daripada pelbagai penyakit.

3. Daun Bidara mampu merawat penyakit Perut, termasuk Ulser Gastrik, Ulser dan juga Kanser Perut.

4. Dapat mencegah dan merawat penyakit kardiovaskular yang Kritikal.

5. Mampu merawat Kencing Manis, Gestasi Diebetes, kerana daun mengandungi Bidara GLISEMIK yang sangat rendah.

6. Daun Bidara sangat berguna untuk merawat masalah Mulut, seperti Kudis Mawar Liar, Bibir Pecah-Pecah, Pendarahan Gusi dan banyak lagi.

7. Daun Bidara sangat berguna untuk mencegah dan merawat penyakit pertumbuhan tisu yang tidak normal, seperti Kanser, Ketumbuhan, Sista dan banyak lagi.

8. Daun Bidara dengan kandungan ANTI-SEPTIK, ia akan menjadi sangat berguna untuk Merawat Luka, kedua-dua Luka Baru atau Luka yang telah lama.

9. Daun Bidara sangat berguna untuk membaiki sel-sel organ yang rosak, sehingga organ-organ boleh bekerja secara optimum.

10. Daun Bidara muda dan segar adalah sangat berguna untuk mengatasi Masalah Kewanitaan seperti Keputihan, Haid yang tidak normal dan banyak lagi.

11. Kandungan mineral adalah sangat tinggi dalam Daun Kalsium Bidara, ia akan menjadi sangat berkesan untuk mengukuhkan dan mengekalkan Tulang atau Gigi yang sihat.

12. Daun Bidara sangat bermanfaat untuk merawat demam atau sejuk, sama ada di kalangan orang dewasa atau kanak-kanak bawah lima tahun.

13. Daun Bidara sangat berkesan untuk mengatasi keradangan kawasan Kulit atau Organ dalam badan.

14. Daun Bidara sangat berguna untuk mengatasi Buasir atau Ulser Rektum.

15. Daun Bidara sangat berguna untuk mengatasi EJAKULASI Pramatang atau Mati Pucuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *