Tips Kecantikan 2: Hentikan Jeragat Makin Membesar!

Siapa Kat Sini Ada Masalah Jeragat Dan Taknak Jeragat Tu Merebak?
 
Dulu kulit cantik, peloles tahap bidadari kayangan..
Sekarang?
 
Kulit dah mula berbintik-bintik, dah tak cerah sekata!
Apa nak buat? Macam mana nak atasi?
Kita selalu tengok and dengar, kalau nak hilangkan jeragat, kena guna Laser Treatment kan. Harga ribu riban pula tu, tak semua mampu nak bayar kos rawatan macam tu.
Ada beberapa cara nak stop Jeragat dari spreading ke bahagian muka yang lain dan stop growing.
Antaranya..
Aloe Vera
Daripada dulu lagi Aloe Vera ni digunakan dalam macam-macam kecantikan, yang paling best sekali Aloe Vera ni boleh kurangkan Jeragat. Sapu Aloe Vera di seluruh muka untuk elakkan jeragat merebak ke bahagian muka lain. Kalau part yang dah ada jeragat, jeragat tu tak akan membesar dan akan hilang slow-slow kalau kita consistent.
Tak payah susah-susah nak potong pokok Aloe Vera tu, Aura Prestige Serum kan ada. Aura Prestige Serum siap combine dengan Aloe Vera, Cucumber, Rose, Chrysanthemum dan juga Sengkuang.
Bahan-bahan ni semuanya membantu kurangkan dan stop jeragat dari spreading.
Sunblock
Wajib wajib wajib! Sunblock akan jadi layer protection yang akan halang UV Rays dari tembusi kulit, bila UV Rays masuk dalam kulit dari situ jeragat mula.
Jangan pelik bila ada sesetengah orang tak tahu pun apa tu sunblock dan kenapa sunblock tu penting. Confident sangat biar kulit muka bogel-bogel berjemur.
Hari-hari kena apply sunblock, walaupun tak keluar rumah. Lampu pun ada sinaran yang boleh jadi punca jeragat.
Krim Susuk Moden
Jeragat selalu membuatkan kita tak selesa dan tak konfiden nak menunjuk muka kita pada orang lain, rasa selamat nak keluar sebab pakai face mask orang tak nampak keadaan pipi kita yang mula ada tompok-tompok hitam tu.
Bila balik rumah? Bila berdepan dengan suami? Bila saudara mara datang ke rumah?
Takkan masih nak pakai face mask lagi kan. Tepek bedak setebal  3 inci pun belum tentu dapat tutup kesan tompok hitam tu. Nak tak saya recommend sesuatu yang dapat pudarkan jeragat seawal sebulan je?
Krim susuk moden, Women Desiree Triple Advance calit kat 3 point nadi je, bukan setakat Jeragat hilang, kulit yang gelap pun boleh jadi cerah macam tembok.
Tak percaya? Ini buktinya, orang yang bersarang jeragat kat muka pun boleh hilang jeragat selepas consistent dengan WDTA!
Nak tahu lebih lanjut tentang WDTA? Click link sini Women Desiree Triple Advance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *